Foto: Plaatsingsonderzoek - Advize

Plaatsingsonderzoek

U heeft een mogelijke functie voor uw werknemer in gedachte, maar weet niet goed of het ook passend is? Vraag dan een plaatsingsonderzoek aan! Op basis van de inzetbaarheid van werknemer wordt de functie beoordeeld en bepaald of het een reëel doel voor de re-integratie gaat zijn.

Lees verder

De situatie

Er zijn meerdere situaties denkbaar, dat er geen volledig arbeidsdeskundig onderzoek noodzakelijk is, maar een concrete vraag wordt gesteld om één of enkele functies en werkplekken te onderzoeken.

Jantine, Casemanager: “Ik wist niet zeker of de functie en werkplek, die ik voor werknemer in gedachten had, aansloten bij de mogelijkheden van werknemer. De arbeidsdeskundige heeft samen met ons de werkplek bezocht en bevestigde dat het inderdaad passend is”. Dit ondersteunde mij in mijn oordeel en het gaf werknemer het duwtje dat hij nodig had”.

Jantine vroeg bij ons een plaatsingsonderzoek aan.

De werkwijze

Wat biedt het plaatsingsonderzoek?

Weging belasting en belastbaarheid
Gericht op één of enkele functies en werkplekken
Duidelijkheid in de stappen van re-integratie
Geen discussie meer over passende oplossing
Kleiner en gerichter onderzoek, dus lagere prijs

De werkwijze

Het plaatsingsonderzoek wordt op de locatie van de eigen werkgever of bij een potentieel nieuwe werkgever uitgevoerd. Er vindt een gesprek plaats met de betrokkenen en de werkplek wordt bezocht.

Met dit plaatsingsonderzoek kunnen eventuele obstakels, als een verminderd functioneren of verstoorde arbeidsverhouding benoemd en/of weggenomen worden. Er wordt sneller in oplossingen gedacht, maar dan op basis van een specifieke vraagstelling over één of meerdere functies en werkplekken.

Arrow-up